Blog

Tresorit: Veilige en gemakkelijke cloudopslag

Welkom op onze blog! Vandaag nemen we een diepgaande blik op Tresorit, een end-to-end versleutelde cloudopslagdienst die gebruikers in staat stelt om veilig en gemakkelijk bestanden op te slaan, te synchroniseren en te delen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste kenmerken van Tresorit, de beveiligingsmaatregelen die het bedrijf neemt om uw gegevens te beschermen, en hoe het zich onderscheidt van andere cloudopslagdiensten.

Lees meer »

Preventief vervangen van een harde schijf en SSD

Een harde schijf (HDD) of een solid-state drive (SSD) zijn beide essentiƫle onderdelen van een computer of laptop. Ze slaan belangrijke gegevens op, zoals bestanden, programma's en besturingssystemen. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat deze opslagmedia na verloop van tijd kunnen slijten en uiteindelijk falen. Om dit te voorkomen, is het aanbevolen om deze regelmatig preventief te vervangen.

Lees meer »

Data Verloren door Virusaanval, hoe te herstellen en voorkomen

In de huidige digitale wereld is het verliezen van waardevolle gegevens door een virusaanval een nachtmerrie voor zowel individuen als bedrijven. Cyberaanvallen worden steeds geavanceerder en de gevolgen kunnen verwoestend zijn. In deze blog bespreken we de stappen om verloren data na een virusaanval te herstellen en te beschermen tegen toekomstige aanvallen.

Lees meer »

Voor- en nadelen van cloudopslag

In het digitale tijdperk van vandaag is cloudopslag een steeds populairdere oplossing voor het opslaan en delen van gegevens. Maar is het de juiste keuze voor jou? In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van cloudopslag, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over het gebruik van deze technologie voor jouw persoonlijke of zakelijke behoeften.

Lees meer »

Hoe werkt een SSD?

Solid State Drives (SSD's) zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de wereld van computers en opslagapparaten. In deze blog leggen we uit hoe SSD's werken, waarom ze zo snel zijn en wat de voordelen zijn ten opzichte van traditionele harde schijven (HDD's). Ook bespreken we de verschillende soorten SSD's die momenteel op de markt zijn en geven we tips voor het kiezen van de juiste SSD voor jouw behoeften.

Lees meer »

Backblaze: Het Veilige en Betaalbare Cloudopslag Alternatief

In de huidige digitale wereld, waar het risico van gegevensverlies en -diefstal steeds groter wordt, is het van cruciaal belang om een betrouwbaar back-upsysteem te hebben. Backblaze is een cloudopslagdienst die een veilige en betaalbare oplossing biedt voor zowel particulieren als bedrijven. In deze blog duiken we dieper in wat Backblaze te bieden heeft, van zijn belangrijkste kenmerken tot zijn beveiliging en prijsstelling.

Lees meer »

Data van kapotte externe schijf halen.

Het kan bijzonder frustrerend zijn wanneer u gegevens verliest van een kapotte externe harde schijf, vooral als er belangrijke informatie op staat. Gelukkig zijn er manieren om de gegevens te herstellen, zelfs wanneer de schijf kapot lijkt te zijn. In deze blog zullen we enkele manieren bespreken waarop u uw gegevens kunt herstellen van een kapotte externe harde schijf.

Lees meer »

Hoe maakt u een harde schijf onbruikbaar.

Een harde schijf is een essentieel onderdeel van elke computer, omdat het de belangrijke gegevens bevat die u nodig heeft om te kunnen werken. Echter, wanneer u uw computer verkoopt, weggeeft, of weggooit, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw harde schijf onbruikbaar is, zodat uw persoonlijke informatie niet in verkeerde handen terechtkomt. In deze blog, zal ik verschillende manieren en voorbeelden geven om uw harde schijf onbruikbaar te maken.

Lees meer »