Bestanden terug halen met Stellar Data Recovery

Stellar houdt zich al jarenlang bezig met het herstellen van gegevens. Buiten dat ze een professioneel lab hebben voor de meest complexe data recovery. Hebben ze ook tools die gebruikt kunnen worden door consumenten en bedrijven die een simpele data recovery willen aanbieden aan hun klanten. Hun software is makkelijk te begrijpen zelf voor mensen die geen kennis hebben in de computer wereld.

De data recovery tool van Stellar kan alleen gebuikt worden als je gegevensdrager nog goed functioneert. Deze tool is ook bedoeld om verloren bestanden zoals documenten, foto’s en video’s. terug te halen. Dus als je bijvoorbeeld je vakantiefoto’s per ongelijk verwijderd hebt en ze zijn ook niet meer te vinden in de prullenbak, dan kan het programma van hun gebruiken. Voor bijvoorbeeld een externe hard schijf die tikkend geluid maakt of een SD card die niet meer herkent word door Windows, zal het geen zin hebben om deze software te gebruiken. Als je toch in zulken situaties deze tool gaat gebruiken is de kans groot dat je de gegevensdrager meer gaat beschadigen met als permanente data verlies als gevolg.

Stellar Data Recovery handleiding

Stap 1: Als eerste moet je hun software downloaden en instaleren. Als het instaleren goed gegaan is en je start het programma op, dan zal je het zelfde zien als hier naast.

 

 

Stap 2: Als het goed is heb je nu het beginscherm voor je, hier kan je kiezen naar wat er gezocht moet worden. Mocht je een snel format gedaan hebben op bijvoorbeeld een USB-stick dan kan het handig zijn om naar alles te zoeken. Na het selecteren klik je op ‘Next’.

Stap 3: Nu zie je alle schijven en partities die vindbaar zijn op je computer. Ik ga voor ‘Local Disk (D:)’, zo als je kan zien is die bij mij aangevinkt. Na het aanvinken kunnen we klikken op ‘Scan’,

Stap 4: De schijf zal gescand worden en na een korte scan zal je aan de rechterkant mappen zien die aanwezig zijn op de schijf. Als je verloren bestanden nog niet zichtbaar zijn dan kan je nog een "Deep Scan" uitvoeren.

LET OP: Een Deep Scan geeft schijven en ander opslagmedia veel stress, als deze al in zwakke toestand bevind dan kan dit meer schade aanrichten en een data recovery onmogelijk maken. gebruik deze optie alleen op opslagmedia met een goede gezondheid.

Stap 5: Na het scannen kan je gaan zoeken naar je verwijderde data. om je te helpen hebben ze 3 handige tabbladen:

File Type: Hier wordt er op bestandtype gesorteerd.

Tree View: Deze weergaven is gelijk aan Windows verkenner.

Deleted List: verwijderde bestanden worden hier gesorteerd op bestandtype.

selecteer de gewenste bestanden en/of mappen en klik op 'Recover'. Nu verschijnt er een scherm waar in je een locatie kan kiezen om de data op te slaan. LET OP: gebruik een andere schijf dan waar het vandaan komt, anders heb je de kans dat hij gaat schijven op plekken waar hij nog moet lezen. Dit zal dan leiden tot dataverlies.

Stap 6: Als u een locatie ingevoerd heeft dan kunt u klikken op 'Start Saving' Als hij klaar is, kunt u de geredde bestanden terug vinden op de locatie die u zelf heeft ingevoerd.